fbpx

Sporten is vaak maar bijzaak!

Personal training, vol aan de bak. Grenzen verleggen een trainer die je erdoorheen trekt en schreeuwt. 5 dagen niet kunnen lopen en als je geen spierpijn hebt gehad dan moet het nog harder. Lekker hoor! Als je verder niet zoveel hoeft in je leven…
Alle klanten benaderen als topsporters die het even leuk vinden als wij, al vind zelfs ik het weleens saai. Deze aanpak is dan ook zelden de juiste aanpak.
En begrijp mij niet verkeerd wij trainen ook regelmatig hard en zwaar. En ja spierpijn hoort er zo nu en dan bij.
Maar wat maakt nu dat je aan de slag wilt met je gezondheid?
Wil je fitter zijn, meer energie of lekkerder in je vel zitten…?
Dat is het echt niet nodig het snot voor je ogen te trainen. Want waarschijnlijk heb je er een leven naast waar je meer energie voor wilt.
Als ik een ding heb ervaren in mijn jaren als personal trainer is het wel dat hard trainen regelmatig maar bijzaak is. Het draait om wat er actueel is in jouw leven en hoe we daar zo goed mogelijk op kunnen aansluiten. Ondertussen bewaken wij dan wel de rode lijn van de voortgang, maar deze hoeft niet altijd maar lineair omhoog te lopen. Dit is zelfs niet mogelijk er zijn te veel aspecten die invloed hebben op je voortgang. Slecht slapen, een feestje, voedingskeuze hebben bijvoorbeeld allemaal invloed op je herstel en resultaat. Soms is een goed gesprek, ontspannen bewegen, ontladen met boksen, of zelfs de helft van de beoogde training meer dan genoeg voor wat je op dat moment nodig hebt.

Wat wij willen is je uitdagen en op niveau aansluiten wat bij je past. Je zult verbaast zijn dat je vaak meer kunt dan je denkt maar ook dat je soms met weinig doen het al heftiger reageert dan je normaal gewend bent.

 We hebben vaak een beeld van datgene wat nodig is om een doel te behalen. Meestal is dit niet reëel en zeker niet voor wat je nodig hebt om daar te komen waar je wilt zijn. Wij vinden dat je moet kijken naar de minimale inzet die nodig is voor je doel.
Neem bijvoorbeeld krachttraining.
In je 1e set die je doet kun je tot ongeveer 90% van je resultaat boeken. Als je 4 sets doet kun je er nog 6-7% bij winnen. Is jouw doel om de ideale fysiek te bereiken dan ga je natuurlijk voor 4 sets. Maar wil je net als ik fit zijn, sterker worden en lekker in je vel zitten laten we dan lekker blijven bij die 1e set en de rest van je tijd gebruiken voor leuke dingen.
Zo is het met veel aspecten op het gebied van leefstijl. Je kunt ervoor kiezen voor het maximale te gaan. Maar liever ga je voor het best haalbare. Dus kleine stappen met grote impact.

Wat wil jij zijn topsporter of is sporten voor jou ook soms bijzaak?