fbpx

Bezinning in de zomer

De zomer is bij uitstek de periode dat we nadenken over waar we staan en wat we willen in het leven. We staan even stil bij wat er allemaal gebeurd in ons leven.
Zijn we in ‘controle’ of worden we geleefd? En welke invloed hebben we daar dan op?
Hoe sta ik mijn relatie met partner, hoe gaat het met mijn kinderen, hoe vind ik mijn werk.
Hoever ben ik met mijn doelen voor dit jaar?
Na de zomer is niet voor niets een periode waarin grote beslissingen worden gemaakt.

Allemaal vragen die kunnen helpen om eens te kijken waar je staat. De antwoorden zullen vaak heel wisselend zijn en meestal ook nog een momentopname. Maar het geeft wel inzicht in de richting dat je gaat.

Ik vind het zelf fijn om een paar keer per jaar even de ‘hei’ op te gaan voor momenten van reflectie.
Ik denk dat na over personal training Boskoop en de verschillende rollen die ik daarin speel.
Ik denk na over mijn persoonlijk leven en relaties. Ik maak daarin elk jaar doelen die ik belangrijk vind en een paar keer per jaar evalueer ik die en stel ik ze bij.
Het is niet dat ik daar het hele jaar fanatiek met de doelen bezig ben. Maar het helpt mij wel om in de goede richting te blijven bewegen.

Een van de doelen is fit blijven. Gezondheid is voor veel mensen belangrijk. Je moet daar wat geluk bij hebben maar we hebben er ook best wat invloed op.
Gezondheid vind ik belangrijk omdat ik goed voor mijzelf wil zorgen want dan heb ik meer energie en mij beter voel en heb meer focus.

Voor mij is belangrijk om in het restant van het jaar dagelijks te bewegen.
Dit houdt in dat ik bijna dagelijks wandel, 1-2 per week een rondje golf. En 3x een korte kracht – en conditietraining doe.

In mijn voeding let ik voornamelijk op dat ik voldoende eiwitten binnen krijg en dat ik veel groente en fruit eet.

 

In ons werk helpen we ook veel mensen om te werken aan hun gezondheid.
Met het kiezen van haalbare doelstellingen. Samen lukt dat altijd beter al zal je zelf natuurlijk het werk moeten doen voor het behalen hiervan.
Sporten kan leuk zijn al telt dat niet voor iedereen maar zolang het belangrijk voor je is hoeft iets niet super leuk te zijn.
Ik zeg altijd wij zorgen voor afwisseling en maken het zo leuk mogelijk maar een hobby hoeft het echt niet te worden.
Korte en efficiënte trainingen zorgen ervoor dat je zo weer thuis bent terwijl je toch al snel fitter en sterker word. Wanneer je wilt afvallen helpen we je om te werken aan je gewoonten zodat je de randvoorwaarden verbetert om minder te gaan eten want dit is altijd lijdend bij het afvallen.

Wil je eens samen nadenken over hoe we kunnen werken aan jouw doelen?