fbpx

40 and ready

Het is zover ik ben 40
Toen ik jong was dacht ik dat is echt oud en nu ik het ben denk ik dat valt alles mee.
Het leven begint bij 40 zullen sommigen zeggen…
Tijd voor de midlifecrisis… Ik ben weliswaar vorig jaar gescheiden maar heb geen jongere vriendin, wel een leuke 😊. Een mooie auto maar geen sportmodel. Ik ben mijn identiteit niet kwijt of zoekend maar sta vol in het leven.

Ik heb altijd bewust in het leven gestaan. Nadenkend over wat ik wil, doe en ervaar. Doelgericht met duidelijke doelen waar ik naar toe wil. In de laatste jaren was ik mijzelf wel iets meer kwijt. Ik was veel moe en was liever aan het werk dan thuis.
Doordat ik steeds meer in de knoop raakte heeft dat er voor mij toe geleid om te scheiden. Niet omdat ik ruzie had of omdat ik mijn ex niet meer aardig vond. Maar omdat ik voelde dat we elkaar niet konden geven wat de ander verdiende.

En dat is wat ik belangrijk vind in het leven en zeker in een relatie.
in een mooie zin gevat: De ander laten floreren zonder jezelf te verliezen.
Dit kon ik in mijn huwelijk niet meer en dat was vica versa en we verloren daarin onszelf. Ik vind het leven lang genoeg om ergens hard voor te vechten maar ook te lang om ergens in te blijven hangen wat niet op te lossen is.
Maar de ander laten floreren is wel mijn doel in een nieuwe relatie.

Als ik nu kijk naar waar ik sta dan ben ik ontzettend tevreden, gelukkig en ontspannen.
Ik heb volop energie en heb een mooi bedrijf opgebouwd.  Ik hoef niet meer non-stop te werken waardoor ik voldoende tijd overhoud voor ons gezin en om leuke dingen te doen.
Ik vind het leuk om aan het bedrijf te werken om het op te bouwen en steeds mooier en beter te maken. Niet perse voor mijzelf. Maar een werkplek die fijn is om te werken, waarin ze zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen. Waar perspectief is en ze voldoening uit hun werk kunnen halen.
Voor de sporters wil ik een fijne sportplek creëren waar ze graag komen om te werken aan hun gezondheid. Waar we eerlijk advies geven en slank en topfit zijn niet het belangrijkste is. Meeleven met een ieder delen in de mooie maar ook de moeilijke momenten die een ieder in zijn leven tegenkomt. Een plek waar we veel mensen kunnen helpen maar waarvan ik ook weet dat we niet voor iedereen de oplossing zijn, en dat is meer dan oké.

Ik heb een lieve dochter die zich goed ontwikkeld en geniet van school. Het heel goed naar de zin heeft bij mijn vriendin en haar 2 zoontjes.
Opeens heb ik een heel gezin en ik vind het heerlijk. Ze allemaal verzorgen, koken, samen sporten, spelen, er heerlijk op uit trekken.

En nu wil ik niet dat je denkt dat we het ideale leven met engeltjes van kinderen hebben, want we hebben ook gewoon onze dagelijkse beslommeringen. De kinderen zijn erg leuk maar hebben ook hun momenten. Maar voor mij is dat onderdeel van het leven. Het mag er zijn al is het niet altijd even leuk of makkelijk. En om je gerust te stellen de pubertijd is begonnen bij de eerste… maar we gaan het meemaken.

In mijn vriendin heb ik iemand gevonden met wie ik alles kan bespreken, iemand voor wie ik alles wil doen. En ja we zijn nog niet het eerste jaar door maar ik voel aan alles dat het iets heel speciaals is en geniet daar volop van en zij gelukkig ook 😜
Ik zal verder niet in details treden anders worden jullie jaloers 😜 of sturen de dames hun man langs, haha.
We delen onze humor wat zo ontzettend fijn is. Samen heerlijk kunnen lachen om van alles en onder alle omstandigheden.
Samen tijd hebben als gezin maar ook samen met z’n tweeën erop uit trekken. Dat is een van de weinige voordelen wanneer je gescheiden bent.
Maar tijd voor elkaar maken is altijd heel belangrijk. Het is ontzettend waardevol om te kijken of je er regelmatig samen uit kunt.

 

Nu vind ik het leven op dit moment veelal fantastisch. En ja ik heb er hard voor gewerkt maar weet ook dat het afhangt van geluk.
Ik heb een goed stel hersenen meegekregen en doe intuïtief vaak het goede.
Ik heb ontzettend geluk dat de kids goed matchen en Vanessa haar zoontjes mij zo makkelijk accepteren. Het komt op dit moment mooi samen en daarom ga ik als tevreden man de 40 in.
Ik ben ontzettend dankbaar voor al het moois op dit  moment en geniet ervan ook al weet ik dat het niet mijn verdienste is.