fbpx

Het geheim van de eerste pannenkoek en hoe je daardoor leert volhouden.

Je kent het vast wel. Je hebt zin in pannenkoeken! Iedereen in huis enthousiast en hongerig, beslag klaar en alles staat op zijn plek en je bent in de aanslag om lekker te gaan bakken.

Pannen op het vuur beetje boter of olie erin en een lepel beslag. Hmm de geur doet het water in je mond lopen. En dan… Je wilt je pannenkoek omdraaien maar hij komt niet los en breekt in stukken, of hij is nog helemaal bleek of wordt aangebrand. Hoe vaak lukt het jou om de eerste pannenkoek misschien wel de mooiste te laten zijn?

Zo gaat het ook vaak met voornemens om af te vallen. We zetten alles klaar, maken mooie plannen zijn enthousiast. Maar dan is er de eerste hobbel. En zakt de moed in de schoenen en geven we vaak op. Deze manier is toch niks voor mij…

Je begon echt wel goed.
Je hebt een wens en je gaat kijken naar een passend plan. Hierbij is het ontzettend belangrijk dat het bij je past op de lange termijn. Soms is dat een kwestie van uitproberen en ontdekken. Daarna is het belangrijk om zicht te houden op wat er goed gaat en wat beter of anders kan. Net als na je eerste pannenkoek is het vaak even een kwestie van het vuur iets hoger of lager zetten.

Laten we nog even teruggaan naar de eerste pannenkoek en het geheim voor de meest mooie pannenkoek en daarna laten we de vergelijking los.

Het geheim van de eerste pannenkoek is geduld.
Eerst de pan even wat heter laten worden met wat olie of boter, beslag erbij en dan is het een kwestie van geduld. Het resultaat zal fantastisch zijn als je maar kunt wachten nadat je de juiste stappen hebt gezet.
Mijn eerste pannenkoeken zijn tegenwoordig de mooiste. En laten we eerlijk zijn als het maar op een pannenkoek lijkt, ernaar ruikt en smaakt zijn we al snel gelukkig. 😊

 

Terug naar je voornemen om af te vallen.
Kleine stapjes zijn vaak de beste weg. Resoluut je patroon omgooien kan heel nuttig zijn maar dat werkt vaak maar op de korte termijn.
Als je veel moeite hebt om veranderingen aan te brengen neem dan eens de geduldige route. Kies een klein doel en doe dat een tijdje. Na een paar weken kies je weer een klein doel. Zo ga je langzaam naar een duurzame toekomst.

Wat zijn nu kleine doelen:
– Meer fruit en groente eten
– Zoet beleg vervangen voor hartig
– 1x opscheppen met avondeten
– geen kcal meer via drinken

 

Heb jij het geduld van de eerste pannenkoek of gooi je de plannen de prullenbak in met de eerste?