fbpx

Waarom iets je vaak verder brengt dan alles

Je kent het vast wel als je ergens voor gaat dan wil je ook met volle kracht vooruit. Soms lukt dit ook. De schaduwzijde is echter dat we onszelf erg veel druk opleggen want het is pas goed wanneer het volledig en perfect is. We zijn onzeker want het is niet goed genoeg of je bent niet goed genoeg. Ik herken dit zelf ook, het voelt vaak alsof het niet goed genoeg is, dat ik het fout doe of dat het allemaal zo kan instorten. Ik merk nu dat ik bij mijn vriendin daar langzaam herstel in vind omdat ik de ruimte krijg en voel dat het goed genoeg is voor haar. En het hoeft ook niet helemaal over te gaan want iets beter is vaak al een wereld van verschil en geeft een fijn gevoel. En dit herstel voelt ontzettend bevrijdend.
Door in kleine stappen te werken en te weten dat iets beter ook goed is geef je jezelf veel meer ruimte om ontspannen te ontwikkelen.
Dus in plaats van meteen 5x te willen sporten begin eens met 2x. En in plaats van jezelf alle lekkernijen te ontzeggen kies eens bewuster voor wat je het echt waard vind om van te genieten.

Wees liever voor jezelf en voor anderen want iets beter is vaak al fantastisch.